Even voorstellen ...

Cindy Tas

Wie ben ik?

Mijn naam is Cindy Tas, getrouwd met Peter, moeder van een zoon (15 jaar) en dochter (17 jaar).
Naast mijn werk als leerkracht in het basisonderwijs, ben ik in 2015 gestart met mijn praktijk voor leerondersteuning.

Leren lijkt bij veel kinderen ‘vanzelf’ te gaan en de meeste kinderen gaan blij naar school. Toch zijn er ook kinderen die geen plezier meer in leren hebben. Kinderen die denken: “Ik kan het toch niet” en onzeker zijn. Die daarom school niet meer leuk vinden of er geen zin meer in hebben. Kinderen waarbij er op school niet ‘uit komt wat erin zit’. Of kinderen die bijvoorbeeld veel moeite hebben met rekenen, lezen, spelling of leren. Bij deze kinderen ligt mijn passie.

Tijdens mijn werk als leerkracht, heb ik in alle klassen gestaan, dus van groep 1 tot en met groep 8. Hierdoor ken ik de doorgaande lijnen van lezen, spelling en rekenen en weet wat de kinderen lastig vinden. Ik heb gezien waar ze tegenaan lopen en dat het voor een aantal kinderen steeds een beetje moeilijker wordt en dat ze steeds onzekerder worden.

Deze kinderen wil ik helpen om toch weer plezier in het leren te ontdekken, leren geloven in zichzelf.
Deze kinderen hun eigen kwaliteiten leren ontdekken en tijd te hebben om deze kinderen individueel te helpen op een manier die ècht bij ze past. Steeds meer begon het idee om een eigen praktijk voor leerondersteuning te beginnen.

"Ik geloof, dat wanneer jouw kind leert op een manier die bij jouw kind past, het leert met meer plezier en zelfvertrouwen. Zo wordt een mooie basis gelegd, voor nu, maar ook zéker voor in de toekomst."

Leren weer leuk maken!

In mijn praktijk oefenen we de leerstof op een leuke manier, met veel spel, beweging, kleur en beeld. We maken leren weer leuk! We werken aan de leerachterstand op een manier die bij je kind past, zodat hij of zij merkt dat het wèl lukt! Veel succeservaringen opdoen. 

Wat ik ook belangrijk vind, is dat de ouders weten hoe ze hun kind beter kunnen helpen. Je krijgt daarom tips om het leren thuis ook leuker en gezelliger te maken. Geen strijd meer, maar oefenen op een leuke, effectieve manier, spelenderwijs.

"Zelfvertrouwen , de basis van groei en ontwikkeling"

Zelfvertrouwen, voor kinderen, maar ook voor jou als moeder.

Zelfvertrouwen loopt als een rode draad door mijn begeleiding heen. Ik besteed veel aandacht aan het zelfvertrouwen van een kind, in het geloof in zichzelf en zijn eigen kunnen. Zelfvertrouwen is heel belangrijk om tot bijvoorbeeld leren te komen. Denkt een kind ‘ik kan het niet!’ of ‘ik kan het nog niet, maar ik kan het wel leren!” 

Zelfvertrouwen loopt ook als een rode draad door mijn eigen leven heen. Op dit gebied ben ook ik afgelopen jaren enorm gegroeid en heb ik heel wat stappen gemaakt. Ik had aardig wat niet helpende stemmetjes (gedachtes): “Wie ben ik nou helemaal?”, “Wie zit er op mij te wachten?”, “Dat durf ik niet” en “Dat kan ik niet”. Inmiddels heb ik de juiste stemmetjes aan het stuur. Gedachtes die me meer motiveren, tot actie aanzetten en waar ik een stuk zelfverzekerder van word. 

Heb ik die positieve stemmetjes nu 24 uur per dag? Nee, ik ben ook maar een mens! Maar ik heb die stemmetjes wel beter leren managen. Ik herken of de perfectionist, de innerlijke criticus, de twijfelaar of één van die andere niet helpende stemmetjes aan het stuur zit. Ook kan ik mijn gedachtes op zo’n moment beter omvormen in positievere gedachtes. 

Meer rust, meer zelfvertrouwen, zelfverzekerder, positiever en de stappen gaan nemen die ik wilde nemen. Dit is mij gelukt en gun ik ook andere moeders, vrouwen van harte. Een logische stap voor mijn praktijk is dan dus ook het helpen van vrouwen op het gebied van zelfvertrouwen. De regie over je gedachtes in handen nemen. En daarbij de regie van je leven. 

Dus naast kinderen, kun jij als moeder, als vrouw ook bij mij terecht! Heb je vragen? Mail me, ik hoor graag van je. 

Ook ik leer nog steeds

Zelf ben ik ook gek op leren, om me steeds verder te verdiepen en mijn kennis op peil te houden. Inmiddels ben ik beelddenkspecialist, visueel screener, faalangstreductietrainer, dyslexiespecialist op de basisschool, Rekenremediespecialist, Jamara rekencoach en Cito in beeld trainer (en dan ben ik vast nog wat vergeten…). Daarnaast heb ik diverse opleidingen en trainingen gevolgd op het gebied coaching, reflexintegratie en nieuwe leerstrategiën 

Vragen?

Voor meer informatie of vragen vul je onderstaand formulier in of mail naar info@cindytas.nl. Ik mail je dan zo snel mogelijk terug (hooguit binnen 2 werkdagen) 

 

Scroll naar top